Man kan ikke arbejde med kvalitetsforbedring, hvis man ikke har data til kvalitet, siger Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Heldigvis viser ny evaluering af 'I sikre hænder', at kommunerne netop har fået systematikken ind og har vænnet sig til at beskæftige sige med data.

Projekt styrker patientsikkerheden i ældreplejen Kommunerne er for alvor kommet i gang med dataarbejde, som styrker patientsikkerheden i ældreplejen, viser første evaluering af projektet ‘I sikre hænder’. KL og Dansk Selskab for Patientsikkerhed styrker samarbejde om kvalitet og patientsikkerhed.

Det er muligt at reducere fejl i det nære sundhedsvæsen. Det viser evalueringen af projektet ’I sikre hænder’ i Frederiksberg, Lolland, Sønderborg, Thisted og Viborg Kommune, der siden 2013 har arbejdet systematisk med at styrke patientsikkerheden i ældreplejen. Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet og KL står bag projektet. Målet har blandt andet været at reducere antallet af tryksår pg fejlmedicinering, hvilket er sket i de fem kommuner. Samtidig viser evalueringen, at de ansatte har fået styrket deres kompetencer, og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind