Senfølger COVID-19
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

COVID-19-patienter står i kø til landets senfølgeklinikker 1. januar 2021 åbnede landets senfølgeklinikker efter COVID-19, og der er allerede meldinger om op til fem-seks ugers ventetid på flere af klinikkerne. Ledende overlæger er klar til at skalere op, hvis det bliver nødvendigt.

Der er stor tilstrømning til landets regionale senfølgeklinikker, som officielt slog dørene op 1. januar i år. Flere steder står patienter i kø til at blive udredt for eftervirkninger efter en COVID-19-infektion. »I Region Nordjylland har vi aktuelt fire til seks ugers ventetid på at komme i gang med et forløb på vores klinik,« fortæller Steffen Helmer Kristensen, der er ledende overlæge på Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital. Samme billede tegner sig hos en af senfølgeklinikkerne i Region Hovedstaden. »Til...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.