Minister vil udstyre demente sygehuspatienter med GPS

Minister vil udstyre demente sygehuspatienter med GPS Sundhedsminsiter Nick Hækkerup (S) er parat til give sygehusafdelinger samme mulighed som bosteder og dagtilbud for at udstyre demente patienter med sporingsteknologi.

Folketingets sundhedsordførerer skal i dag diskutere, om sundhedsloven skal ændres, så hospitaler får mulighed for at udstyre demente patienter med sporingsteknologi såsom GPS.

Det skal forhindre, at patienterne forlader sygehuset på egen hånd uden personale eller pårørendes viden.

»Vi må erkende, at demente patienter kan være til fare for sig selv, hvis ikke man kan finde dem, når de er blevet væk. Derfor har jeg inviteret sundhedsordførerne til at diskutere det her, for det er vigtigt, at vi i fællesskab kan finde frem til den bedste løsning,« siger Nick Hækkerup i en udtalelse.

Ønsket en ændring af Sundhedsloven kommer fra blandt andre Alzheimersforeningen og Hvidovre Hospital, der flere gange har oplevet, at demente patienter har forladt bl.a. akutmodtagelsen.

Det er allerede muligt at udstyre demente på bosteder og dagtilbud med sporingsteknologi, men da dette område er styret af Serviceloven, gælder den mulighed ikke for sundhedsvæsnet, der er reguleret af Sundhedsloven.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.