Ny aftale skal sikre klare regler for magtanvendelse på demensområdet Stort flertal har banet vejen for, at reglerne for magtanvendelse over for ældre med demens bliver præciseret. Aftalen skal sikre, at plejepersonalet kan handle ud fra klare retningslinjer, og at de ældre får den nødvendige omsorg.

Reglerne for, hvornår personalet på de danske plejehjem må anvende magt overfor beboere med demens skal præciseres. Det står klart, efter regeringen fredag indgik en aftale med Folketingets øvrige partier på nær Enhedslisten. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. Aftalen er indgået på bagkant af et serviceeftersyn af de gældende regler på området, og skal sikre, at plejepersonalet ikke er i tvivl om, hvornår anvendelse af magt kan ses som en del af omsorgen for den demente. »Jeg...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.