»Det bliver nemt på papiret, og jeg har ikke det gyldne svar på, hvordan det fungerer i praksis. Vi må have fokus på at bruge energi på at få det implementeret og på at få alle interessenter med på indsatserne,« siger Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune og næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget.  

Midtjysk enighed om tre fokuspunkter i sundhedsaftale Det er et tålmodighedsarbejde at få sundhedsaftalen på plads, mener Ib Lauritsen (V), borgmester i Ikast-Brande Kommune og næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget. Men han er tilfreds med, at Midtjylland vil fokusere på psykiatri, rygning og akutte indlæggelser.

Hvad er de største fokuspunkter i aftalen? »Psykiatri, rygning og at undgå akut indlæggelser. Vi peger på, at det skal være hovedområderne, og at vi er målrettede på, at det bliver implementeret i alle lag på sundhedsområdet. Vi har haft den holdning, at vi kun ville lave tre hovedområder.« Var det svært at blive enige om de tre hovedområder? »Det, der var svært, var at holde det nede på tre. Nogle har ønsker om andre ting, og mange bud er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.