Inhalatoren skal rystes godt inden brug. Og den skal holdes lodret, når den lades. Den viden sidder nu på rygraden hos flere sosu-hjælpere, -assistenter og sygeplejersker i Region Sjælland, efter Kompetencecentret for Lungesygdom (KC) i regionen tilbyder undervisning i inhalatorer. Hanne Høpner er projektsygeplejerske i Kompetencecenter for Lungesygdom i Region Sjælland og står bl.a. for centrets undervisning i inhalationsmedicin. Hun mener, at undervisningen har været en stor succes – særligt blandt sosu’erne på de kommunale plejecentre. »Der er en stor...

København får nyt center for lungesygdomme Københavns Kommune har frem mod 2027 afsat 17 mio. kr. til et nyt center for lungesygdomme. Centeret skal løfte kvaliteten af de forebyggende og rehabiliterende indsatser på området i en by, hvor luftkvaliteten er dårligere end andre steder i landet.
Skriv en kommentar
Forskning: Fællessang virker sundhedsfremmende En konference i Thisted har sat fokus på sangfællesskabers mange positive effekter på helbred og trivsel. Og nu er en er en håndfuld kommuner i samarbejde med Sangens Hus klar til at sætte gang i pilotprojekter under temaet ‘Sundhedssang’.
Skriv en kommentar
Kommuner opruster med APN-sygeplejersker Esbjerg Kommune har ansat to APN-sygeplejersker, der skal hæve kvaliteten for multisyge borgere og generelt i sygeplejen. Aarhus har været så glade for sit team med APN-sygeplejersker, at kommunen ønsker at få flere.
Skriv en kommentar
Efter flere påbud: Farmakonomer har givet fagligt løft til hjemmeplejen i Fredensborg Efter en periode, hvor Fredensborg Kommune har fået flere påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed for primært medicinhåndtering og journalføring, er det nu lykkedes at vende skuden. Kommunen har ansat flere farmakonomer og klarede seneste tilsyn til topkarakter.
Skriv en kommentar
Stor kommunal ulighed for osteoporosepatienter Kun 22 af landets 98 kommuner har et dedikeret tilbud om undervisning og sygdomsmestring til osteoporosepatienter. Samtidig mangler der systematisk indsamling af erfaringer, der kan komme patienterne til gode, ifølge Videnscenter for Knoglesundhed.
Skriv en kommentar
Myndigheder på slingrekurs om værnemidler: Faglige organisationer kræver forklaring I pandemiplanen før coronakrisen vejledte Sundhedsstyrelsen sundheds- og plejepersonalet til at bruge de mest sikre åndedrætsværn. Da pandemien ramte, blev vejledningerne ændret markant. Læger og sosu’er kræver forklaring.
Skriv en kommentar
Hastevedtaget epidemilov: Kommuner kan begrænse deres forpligtelser Ny lov giver kommunerne mulighed for at frigøre kapacitet i en tid, hvor de kan blive presset af coronasmitte, siger lektor i sundhedsret. I Aalborg har kommune allerede øget antallet af midlertidige pladser med 30 pct.
Skriv en kommentar
Der sker for mange fejl med medicinhåndteringen i kommunerne Kommuner har trods mange indsatser stadig problemer med medicinområdet, viser tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed. En enkelt fejl ét sted i processen kan medføre alvorlige konsekvenser.
Skriv en kommentar
Ny norsk sundhedsaftale vil kunne omsættes til dansk kontekst 19 nye sundhedsfællesskaber mellem sygehuse og kommuner er på vej i Norge. Det danske sundhedsvæsen har brug for lignende strukturelle greb for at skabe sammenhæng på tværs, mener flere parter.
Skriv en kommentar
Kjellberg om sundhedsaftaler: De kan virke luftige Sundhedsaftalerne er nu vedtaget i alle fem regioner. De er et afgørende værktøj, men problemet er, at de kan virke luftige, fordi det kan være svært at fuldføre visionerne i praksis, siger professor Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentar
Bornholm skræddersyr forebyggelsesforløb til borgere med kroniske sygdomme Hospital, kommune og almen praksis på Bornholm samarbejder om nye forebyggelsesforløb for borgere med type 2-diabetes eller KOL. Forløbene skal være skræddersyet den enkelte borger, og efterspørgslen har været med stor.
Skriv en kommentar