Op mod halvdelen af de danskere, der er på sygedagpenge, er det på grund af en psykisk lidelse. Og er man først kommet ud i længerevarende ledighed på grund af f.eks. depression eller angst, bliver det bare sværere og sværere at få fodfæste på arbejdsmarkedet igen – det viser både undersøgelser og erfaringer. Den problemstilling er udgangspunktet for Region Hovedstadens nye projekt IBBIS, der handler om at kæde behandling af angst, stress, depression og udbrændthed sammen med en tidlig beskæftigelsesindsats. Sammen med flere kommuner skal...

Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.
1 kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentarAarhus opjusterer indsatser for at nå borgere med psykisk sygdom Aarhus Kommune vil i en to-årig periode opjustere indsatsen overfor borgere på bosteder og gaden med en psykisk lidelse i håbet om at undgå unødvendige indlæggelser og opspore sygdomme hurtigere.
Skriv en kommentarLæger og kommuner behandler ikke yngre diabetespatienter tilstrækkeligt De sundhedsprofessionelle er ikke rustet tilstrækkeligt til at tage sig af yngre patienter under 45 år med type 2-diabetes, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Forsker: Disse tre ting skal til for at få succes med tværsektorielt samarbejde Tværsektorielt samarbejde kan sagtens fungere, men først skal man sikre sig, at der er styr på data, økonomi og ledelse, siger sygeplejerske og postdoc Karin Bundgaard.
Skriv en kommentar
5 ud af 15 patienter med svær KOL døde efter dansk forsøg med intensiv træning KOL-patienter skal ikke presses for hårdt på deres fysiske formåen, viser rehabiliteringsprojekt fra København.
Skriv en kommentar
Derfor er det svært at forebygge genindlæggelser Projekter, der forsøger at forebygge genindlæggelser blandt især ældre medicinske patienter fejler på stribe. Årsagen kan være dårligt studiedesign – men man må også overveje, om genindlæggelserne overhovedet bør forebygges.
Skriv en kommentar
Socialt udsatte undlader at tage deres KOL-medicin Godt en tredjedel af de borgere med KOL, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentar
En diætist efter udskrivelse forhindrer genindlæggelser Ernæringsmæssig opfølgning med en diætist umiddelbart efter udskrivning forhindrer, at de geriatriske patienters funktionsniveau falder, samtidig med at det forhindrer genindlæggelser, viser nyt studie.
Skriv en kommentar