Kirstine Markvorsen
Vi skal geare os til de nye opgaver og udfordringer fremtidens sundhedsdagsorden kalder på i det nære sundhedsvæsen, og der er APN-sygeplejersker blot et af mange tiltag, der skal til,« siger Kirstine Markvorsen, der er sundheds- og ældrechef i Aarhus Kommune og en af initiativtagerne bag uddannelsen.

Kommuner jubler over ny uddannelse i avanceret klinisk sygepleje De første sygeplejersker med en kandidatuddannelse i avanceret klinisk sygepleje vil være at finde i kommunerne i 2021. Initiativtager bag uddannelsen og sundhedschef i Aarhus Kommune kalder uddannelsen for »intet mindre end et scoop«.

En ny kandidatuddannelse i avanceret klinisk sygepleje har set dagens lys og er nu kommet på plads efter et tæt samarbejde mellem otte større danske kommuner, Aarhus Universitet og Dansk Sygeplejeråd. Uddannelsen vil uddanne såkaldte APN-sygeplejersker (Advanced Practice Nurse), der ifølge Aarhus Universitet med en række akademiske kompetencer vil være i stand til at analysere kliniske sygeplejefaglige problemstillinger og identificere og foreslå løsninger. Planen er, at de nye APN-sygeplejersker skal være en saltvandsindsprøjtning til det nære sundhedsvæsen, hvor man kæmper...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.