Kommuner vil ændre regler for medfinansiering Den kommunale medfinansiering volder problemer i Region Hovedstaden, hvor systemet ikke skelner mellem overflytning af patienter mellem sygehuse og udskrivninger. Det har indtil videre kostet kommunerne 170 mio. kr.

Hovedstadens kommuner kunne have sparet 170 mio. kr. sidste år, hvis den kommunale medfinansiering blev opkrævet for et samlet indlæggelsesforløb i stedet for en udskrivning. Det viser en beregning, som Region Hovedstaden og kommunekontaktrådet (KKR) i Hovedstaden har lavet. Overbetalingen skyldes ifølge kommuner og region, at en overflytning af en patient fra ét hospital til et andet registreres som en udskrivning, der udløser en regning til borgerens kommune, selvom patienter reelt ikke er færdigbehandlet og udskrevet til eget hjem. »Kommunerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind