Kommunal medfinansiering bør differentieres En evaluering af den kommunale medfinansiering indikerer, at ordningen trænger til en overhaling for fortsat at tjene sit formål. Formanden for kommunaldirektørerne er enig.

Da kommunalreformen blev gennemført i 2007, var en af konsekvenserne den kommunale medfinansiering (KMF). Ved at give kommunerne en del af regningen for borgernes træk på sundhedsvæsenet, ønskede man fra politisk hold at skærpe kommunernes fokus på forebyggelse; en på det tidspunkt helt ny opgave i kommunalt regi. 8 år er gået, og i maj udgav KL, Danske Regioner, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Økonomi – og Indenrigsministeriet og Finansministeriet en evaluering af KMF-ordningen. Den konkluderer, at der ‘er grundlag...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.