Kommune ærgrer sig over at stå uden for Bornholmsk eksperiment Hospitalet på Bornholm skal de næste år ikke belønnes for aktivitet, men god behandling. Kommunen havde gerne set, at den og de praktiserende læger også fik frie økonomiske rammer.

DRG-takster, kommunal medfinansiering og ydelseshonarer. De økonomiske rammer for samspillet mellem hospitaler, kommuner og praktiserende læger er næsten lige så rigide og fastlåste, som de er sprogligt uinspirerende, og de får tit skylden for at fastholde de tre parter i et uhensigtsmæssigt samarbejdsmønster. Men på Bornholm tester man nu, om det kan gøres anderledes. Her har netop været kickstart på et økonomisk og organisatorisk eksperiment, hvor Region Hovedstaden har givet hospitalet fristatus – det vil sige, at frem for at blive aflønnet...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.