En borger med lungebetændelse koster 135.000 kroner

En borger med lungebetændelse koster 135.000 kroner Når en borger bliver indlagt med lungebetændelse, koster det gennemsnitligt region og kommune 135.000 kr over en seks-måneders periode. Den reelle regning kan dog være endnu højere.

Indlæggelseskrævende lungebetændelser er både farlige for patienterne og dyre for sundhedssystemet, men præcis hvor højt regningen løber op, har der ikke hidtil været tal på. Det har tre kommuner dog lavet om på: I et samarbejde med medicinalvirksomheden Pfizer og COWI har Gladsaxe, Holbæk og Lolland kommuner opgjort, hvor stor en udskrivning en lungebetændelse egentlig fører med sig for kommune og region. Og det viser sig at være en dyr affære, for på prisskiltet står der intet mindre end 135.000...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind