Succesfuldt pilotprojekt udbredes: Transparent datadeling forbedrer tværsektoriel kommunikation
»Vi tror på, at SP-Link giver bedre patientforløb, fordi kommuner får mulighed for at følge med i og op på, hvad der sket på hospitalet,« siger Tina Holm Nielsen, der er vicedirektør på Amager og Hvidovre Hospital samt formand for styregruppen bag pilotprojektet med afprøvning af SP-Link i kommuner.

Succesfuldt pilotprojekt udbredes: Transparent datadeling forbedrer tværsektoriel kommunikation I et pilotprojekt har to kommuner i Region Hovedstaden kunnet læse data fra Sundhedsplatformen. Projektet har vist, at indsigt i tidstro data på tværs af sektorer giver bedre patientforløb, fordi kommunen bedre kan tilrettelægge behandlingsforløb efter patienternes udskrivelse. Løsningen udbredes til 14 kommuner i juni.

De kommunale sundhedsfaglige får bedre mulighed for at planlægge et behandlingsforløb for borgere efter udskrivelse fra hospital, når de kan slå op i SP-Link – en webbaseret læseadgang til patientdata i Sundhedsplatformen. Det viser en evaluering af et pilotprojekt udført i 2020, hvor seks enheder i Københavns Kommune og en enhed i Frederiksberg Kommune og Region Hovedstaden har undersøgt, hvilken værdi SP-Link kan give i forskellige kommunale enheder, og hvordan det kan bidrage til kommunikationen mellem hospital og kommuner. »Vi...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind