Forskere efterlyser mere viden om hjerterehabilitering til atrieflimmerpatienter Cochrane–review af træningsbaseret hjerterehabilitering af patienter med atrieflimren kan ikke påvise reduceret dødelighed eller behov for hospitalsindlæggelse. Forfatterne efterlyser bedre og større studier på området.

Træningsbaseret hjerterehabilitering øger den fysiske kapacitet hos patienter med atrieflimren, i forhold til de patienter, der ikke får træning. Til gengæld kan den eksisterende evidens ikke give svar på, om deltagelse i hjerterehabilitering har positiv effekt på at kunne nedbringe risikoen for død eller behovet for hospitalsindlæggelse. Det viser et nyt såkaldt Cochrane-review, som post. doc., ph.d. Signe Stelling Risom fra Hjertecentret på Rigshospitalet har præsenteret på verdens mest prestigiøse hjertekongres, det årlige møde i European Society for Cardiology. Et Cochrane-review er...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.