Det er markant lettere at motivere hjertepatienter under rehabilitering til at motionere end til at ændre kostvaner. Det fremgår af de første foreløbige resultater af projekt “Reduktion i social ulighed i det tværsektorielle rehabiliteringsarbejde”. 41 af 79 hjertepatienter sagde i sommer ja ti at deltage i motionshold på Hvidovre Hospital .Til sammenligning ønskede kun 26 at gå på diætisternes kosthold, mens 23 takkede ja til at få mere at vide om hvad det vil sige at leve med hjertesygdom på...

For første gang undersøges borgeres viden om sundhed før behandling Læger og sundhedsprofessionelle bør tale til patienter, som var det børn i 5. klasse, siger professor i sundhedsfremme. Nyt ph.d.-projekt i Randers er i gang med at afdække, hvor godt borgere kan operere i sundhedsvæsenet, og projektet bliver fremhævet af WHO.
Skriv en kommentar
Familier med kronisk syge børn får hjælp Tre kommuner har i et tre-årigt projekt sat ekstra fokus på børn med kronisk somatisk sygdom, der ellers har været en overset gruppe i kommunal regi. I Herning Kommune har det betydet, at der nu er kommet en permanent løsning til den tidligere oversete målgruppe.
Skriv en kommentar
Hun skal bygge bro mellem kommune og hospital Hvidovre Kommune og Hospital har i fælleskab ansat en forsknings- og udviklingsterapeut, der skal skabe bedre sammenhæng mellem de to sektorer med fokus på genoptræningsområdet.
Skriv en kommentar
Hver tredje med hjertesvigt vender ikke tilbage til arbejdet En tredjedel af patienter med hjertesvigt mister tilknytningen til arbejdsmarkedet og er ikke vendt tilbage et år efter første indlæggelse, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentarUdvidet hjerterehabilitering kan bekæmpe ulighed Et forskningsprojekt fra Aarhus undersøger, om en udvidet hjerterehabilitering kan have en positiv effekt for socialt udsatte hjertepatienter. De første resultater viser, at det kan det i høj grad.
Skriv en kommentar
To simple test kan udpege de svageste ældre Forskere fra Hvidovre Hospital har vist, at to simple tests – evnen til at rejse sig fra en stol samt test af ganghastighed – kan forudsige, hvordan en ældre patients funktionsevne ser ud efter en indlæggelse.
Skriv en kommentar
Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge Borgere med en lav indkomst kan søge om kommunal hjælp til tandpleje, men ansøgningsprocessen er alt for bureaukratisk for målgruppen, siger forskere og tandlæger. Dårlige tænder er med til at holde folk ude af arbejdsmarkedet.
Skriv en kommentar
Ny årsrapport: Kun halvdelen af hjertepatienter med behov deltager i rehabiliteringsforløb Omkring halvdelen af patienter med behov for hjerterehabilitering deltager ikke i et forløb, viser årsrapport for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase. Samtidig viser rapporten problemer med at få kommuners data med.
Skriv en kommentar
KLAPjob og kommuner samarbejder om job til førtidspensionister med udviklingshandicap Beskæftigelsesindsatsen KLAPjob skaffer sammen med kommunerne beskæftigelse til førtidspensionister med eksempelvis autisme, ADHD eller erhvervet hjerneskade. Jobbene giver borgerne livskvalitet, siger virksomhedskonsulent.
Skriv en kommentar
Det er nemmere at rapportere om utilsigtede hændelser på papir De ti hjemmeplejegrupper i Aalborg Kommune bruger papir og kuglepen i stedet for iPad, når social- og sundhedsassistenter og -hjælpere oplever fald eller glemt medicin hos borgerne. Den ’gammeldags’ metode giver langt flere indrapporteringer og dermed bedre mulighed for at forebygge utilsigtede hændelser.
Skriv en kommentar
Midlertidige sengepladser giver tid og ro til patienter med misbrug og psykisk lidelse Holstebro Kommune og Regionspsykiatrien Vest har i et projekt haft to midlertidige psykiatriske omsorgspladser til borgere med psykisk lidelse og samtidigt misbrug. Her får borgerne basal omsorg og hjælp til at koordinere aftaler i systemet.
Skriv en kommentar