Det er markant lettere at motivere hjertepatienter under rehabilitering til at motionere end til at ændre kostvaner. Det fremgår af de første foreløbige resultater af projekt “Reduktion i social ulighed i det tværsektorielle rehabiliteringsarbejde”. 41 af 79 hjertepatienter sagde i sommer ja ti at deltage i motionshold på Hvidovre Hospital .Til sammenligning ønskede kun 26 at gå på diætisternes kosthold, mens 23 takkede ja til at få mere at vide om hvad det vil sige at leve med hjertesygdom på...

For første gang undersøges borgeres viden om sundhed før behandling Læger og sundhedsprofessionelle bør tale til patienter, som var det børn i 5. klasse, siger professor i sundhedsfremme. Nyt ph.d.-projekt i Randers er i gang med at afdække, hvor godt borgere kan operere i sundhedsvæsenet, og projektet bliver fremhævet af WHO.
Skriv en kommentar
Familier med kronisk syge børn får hjælp Tre kommuner har i et tre-årigt projekt sat ekstra fokus på børn med kronisk somatisk sygdom, der ellers har været en overset gruppe i kommunal regi. I Herning Kommune har det betydet, at der nu er kommet en permanent løsning til den tidligere oversete målgruppe.
Skriv en kommentar
Hun skal bygge bro mellem kommune og hospital Hvidovre Kommune og Hospital har i fælleskab ansat en forsknings- og udviklingsterapeut, der skal skabe bedre sammenhæng mellem de to sektorer med fokus på genoptræningsområdet.
Skriv en kommentar
Hver tredje med hjertesvigt vender ikke tilbage til arbejdet En tredjedel af patienter med hjertesvigt mister tilknytningen til arbejdsmarkedet og er ikke vendt tilbage et år efter første indlæggelse, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentarUdvidet hjerterehabilitering kan bekæmpe ulighed Et forskningsprojekt fra Aarhus undersøger, om en udvidet hjerterehabilitering kan have en positiv effekt for socialt udsatte hjertepatienter. De første resultater viser, at det kan det i høj grad.
Skriv en kommentar
To simple test kan udpege de svageste ældre Forskere fra Hvidovre Hospital har vist, at to simple tests – evnen til at rejse sig fra en stol samt test af ganghastighed – kan forudsige, hvordan en ældre patients funktionsevne ser ud efter en indlæggelse.
Skriv en kommentar
Kommuner foran tidsplanen med hjælp til psykisk sårbare børn og unge: Sådan gør de i Holstebro Mere end 80 procent af landets kommuner er færdige eller i gang med at implementere lettilgængelige tilbud til børn og unge med psykisk mistrivsel. I Holstebro står de midt i at bygge et solidt tilbud op.
Skriv en kommentar
Opdateret aftale sikrer hurtigere genoptræning for hjertepatienter Færre borgere skal vente på arbejdstest på hospitalet, før genoptræningen kan begynde. En opdateret aftale styrker samarbejdet mellem kommuner og region i en midtjysk sundhedsaftale.
Skriv en kommentar
Sociale henvisninger skal hjælpe ældre ud af ensomheden To praktiserende læger har efter et langt tilløb fået gang i en ordning med sociale henvisninger i deres lokalområde i Københavns Kommune. Idéen er at få metoden udbredt til alle voksne over hele landet.
Skriv en kommentar
Negativ social kontrol: Vi skal turde spørge ind til borgernes liv Odense Kommune har længe haft fokus på negativ social kontrol og oplever, at det er vigtigt at turde spørge ind til borgerne på et fagligt og sagligt grundlag. Området er i rivende udvikling, siger konsulent.
Skriv en kommentar
Efter stor økonomisk indsprøjtning: Kan Nordjylland bremse stigningen af børn og unge med mistrivsel? Region Nordjylland og en række forskere skal i samarbejde med fire kommuner undersøge, hvordan børn og unge i psykisk mistrivsel eller med psykisk sygdom kan få hurtigere og bedre hjælp. Håbet er især at knække koden til et veltilrettelagt og overskueligt forløb på tværs af sektorer.
Skriv en kommentar