Udvidet hjerte­rehabilitering kan bekæmpe ulighed Et forskningsprojekt fra Aarhus undersøger, om en udvidet hjerterehabilitering kan have en positiv effekt for socialt udsatte hjertepatienter. De første resultater viser, at det kan det i høj grad.

Vejledning i hjerterigtig kost-sammensætning, hjælp til rygestop og vurdering af risikofaktorer er blot nogle af de ting, som går ind under almindelig hjerterehabilitering. Den har alle borgere krav på at blive tilbudt efter et sygdomsforløb med hjertet. Men for socialt udsatte hjertepatienter, patienter som lever alene eller er fra en lav socioøkonomisk klasse, viser forskning, at er det er meget svært at nå i mål med rehabiliteringen. Derfor skal Kathrine Hald, ph.d.-studerende på Aarhus Universitet nu undersøge, om en udvidet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind