Det er vigtigt for en god prognose efter alvorlige hjerteproblemer og hospitalsbehandling, at der bliver fulgt op med rehabilitering – det giver de bedste forudsætninger for at vende tilbage til en god hverdag. Men mange patienter falder fra i perioden mellemindlæggelse og genoptræning. En hypotese om frafaldet er, at rehabiliteringen, der hidtil har været placeret på hospitalerne, foregår for langt fra borgernes hverdag. Det er nemlig sådan, at patienter, der ikke bor tæt på de større hospitaler, i højere grad er...
Aarhusianske hjertepatienter får mere fleksibel optræning Hjertepatienter i Aarhus har fået mere fleksible muligheder, efter genoptræning nu for de flestes vedkommende foregår i kommunalt regi.
Skriv en kommentar
Fælles data for hjerterehabilitering giver nye muligheder for læring og forskning Kommunale data om hjerterehabilitering videresendes nu automatisk til den nationale database. Sammenlignelige data for hele borgerforløbet giver nye muligheder, siger to, der har været med til at få samarbejdet til at ske.
Skriv en kommentar
Tre kommuner indgår samarbejde om psykiatri med region Kommunerne Lemvig, Holstebro og Struer er gået sammen med Region Midtjylland for at skabe en model om »Psykiatrien i Nordvest«. Det skal ikke defineres af sektorer, men være bedst for borgeren.
Skriv en kommentar
Forskere efterlyser mere viden om hjerterehabilitering til atrieflimmerpatienter Cochrane–review af træningsbaseret hjerterehabilitering af patienter med atrieflimren kan ikke påvise reduceret dødelighed eller behov for hospitalsindlæggelse. Forfatterne efterlyser bedre og større studier på området.
Skriv en kommentarForlænget rehabilitering uden effekt på sygdomsrisiko Lang hjerterehabilitering giver gladere patienter, men ikke mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme, viser hollandsk studie.
Skriv en kommentarUdvidet hjerterehabilitering kan bekæmpe ulighed Et forskningsprojekt fra Aarhus undersøger, om en udvidet hjerterehabilitering kan have en positiv effekt for socialt udsatte hjertepatienter. De første resultater viser, at det kan det i høj grad.
Skriv en kommentarProjekt skal skabe mere lige mulighed for rehabilitering Hvordan bliver flere patienter motiverede for at deltage i kollektive livstilsforløb? Det spørgsmål har et forskerteam fået fem år til at søge svar på.
Skriv en kommentarOversygeplejerske: APN-sygeplejersker hjælper med at skabe mere lighed i sundhed APN-sygeplejersker kan sikre en bedre og mere sammenhængende indsats for de skrøbeligste borgere, og deres fokus på helheden kan forhindre mange unødige indlæggelser. Det mener oversygeplejerske Susanne Søndergaard, Enhed for lindrende behandling, Region Midtjylland.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland og PLO indgår aftale om lægevagten Efter mange og lange forhandlinger er Region Midtjylland og de Praktiserende Lægers Organisation endelig nået til enighed om en ny aftale for lægevagten. Den nye aftale medfører blandt andet, at regionen overtager ansvaret for lægevagten om natten.
Skriv en kommentar
Ny årsrapport: Kun halvdelen af hjertepatienter med behov deltager i rehabiliteringsforløb Omkring halvdelen af patienter med behov for hjerterehabilitering deltager ikke i et forløb, viser årsrapport for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase. Samtidig viser rapporten problemer med at få kommuners data med.
Skriv en kommentarNyt sundhedshus skaber større sammenhæng I Vordingborg Kommune samler man region, kommune og læger under samme tag i nyt sundhedshus.
Skriv en kommentar