Forsker: Der mangler fælles forståelse for rehabilitering af demensramte
»Både kommuner og regioner har mange gode indsatser inden for rehabilitering af demens. Problemet er, at der ikke findes en fælles forståelse for, hvad rehabilitering for borgere med demens egentligt er,« siger Jette Thuesen, seniorforsker ved REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation.

Forsker: Der mangler fælles forståelse for rehabilitering af demensramte Rehabilitering er en vigtig faktor for at sikre demensramte borgeres livskvalitet, men det udfordrer praksis, at der ikke er en national forståelse af, hvad rehabilitering af demensramte vil sige, siger postdoc.

Når mennesker bliver diagnosticeret med demens, kan de allerede tidligt i forløbet opleve tab af funktioner, der giver dem begrænsninger i hverdagen og ved kontakten med omverdenen. Demensklinikker i Danmark oplever, at borgere med demens efterspørger muligheder for selv at handle og dermed påvirke deres videre forløb på sygdommen. Det kalder på rehabilitering og sundhedsfremmende tiltag, siger Jette Thuesen, seniorforsker ved REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation. Problemet er, at der ikke er national enighed om, hvordan rehabilitering organiseres, og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind