I en ny kortlægning for kræftrehabilitering i kommunerne fra 2017 til 2021 hæfter lektor Jette Thuesen sig særligt ved, at flere af kommunernes diagnosespecifikke tilbud peger på den tendens, at kommunerne i endnu højere grad tager rehabiliteringsopgaven til sig.

Flere kommuner har diagnose­specifikke kræft­rehabiliteringstilbud Ny kortlægning viser, at kommunerne har taget kræftrehabilitering til sig, men at de skal huske bredden, siger forsker, der vil have større fokus på borgernes behov.

For fire år siden lavede REHPA – Videncenter for Rehabilitering og Palliation sin første kortlægning af kræftrehabiliteringen i Danmark. Nu er REHPA klar med en ny kortlægning. Egentligt er der ikke sket så meget nyt, konstaterer Jette Thuesen, der er lektor på Syddansk Universitet og Professionshøjskolen Absalon og tidligere forsker ved REHPA. Her stod hun bl.a. for kortlægningen af kræftrehabiliteringen. 95 pct. af kommunerne havde i 2017 kræftrehabilitering som et tilbud, så der er ikke de store muligheder for fremgang...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.