Forsker anbefaler struktureret og personcentreret rehabiliteringsmodel af demens
»Vi ikke bare skal forfalde til en jubeloptimisme og kun fokusere på, at borgerne skal forbedre sig i rehabiliteringsforløb. Der skal også være plads til at arbejde med den sorg og smerte, der er forbundet med at blive ramt af demens, som jo er en progredierende sygdom, der indebærer omfattende kontroltab og ender med døden,« siger Jette Thuesen, seniorforsker ved REHPA.

Forsker anbefaler struktureret og personcentreret rehabiliteringsmodel af demens Demenskoordinatorer er en vigtig brik i REHPAs bud på en rehabiliteringsmodel for demensramte. Modellen lægger vægt på systematik med behovsvurdering, så rehabiliteringen foregår med udgangspunkt i borgerens egne ønsker.

Et fokus på demenskoordinatorens rolle til at skabe sammenhæng og systematisk behovsvurdering er afgørende i et nyt forslag til en model for rehabilitering til borgere med demens, som REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliations står bag. For det handler ikke kun om konkrete nye interventioner, når Jette Thuesen, seniorforsker ved REHPA, på baggrund af sin postdoc har udarbejdet anbefalingerne til modellen. Hun har i fire år arbejdet på en postdoc om demens og rehabilitering, hvor formålet har været at undersøge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind