Forsker anbefaler struktureret og personcentreret rehabiliteringsmodel af demens
»Vi ikke bare skal forfalde til en jubeloptimisme og kun fokusere på, at borgerne skal forbedre sig i rehabiliteringsforløb. Der skal også være plads til at arbejde med den sorg og smerte, der er forbundet med at blive ramt af demens, som jo er en progredierende sygdom, der indebærer omfattende kontroltab og ender med døden,« siger Jette Thuesen, seniorforsker ved REHPA.

Forsker anbefaler struktureret og personcentreret rehabiliteringsmodel af demens Demenskoordinatorer er en vigtig brik i REHPAs bud på en rehabiliteringsmodel for demensramte. Modellen lægger vægt på systematik med behovsvurdering, så rehabiliteringen foregår med udgangspunkt i borgerens egne ønsker.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.