Foto: Joachim Rode

Nedlukkede dagtilbud til demente har ramt ægteparret Veber hårdt Demente og deres pårørende oplevede alvorlige konsekvenser, da samfundet lukkede ned i foråret på grund af COVID-19, viser undersøgelse foretaget af Alzheimerforeningen. For Jette og Birger Veber betyder det dårligere livskvalitet, og at deres tid sammen kan blive kortere.

»Jeg frygter en ny nedlukning hver dag, når jeg ser smittetallet. Jeg ved ikke, hvad jeg vil gøre, men jeg tror ikke, jeg klarer det én gang til. Jeg er panisk angst, når der er presse­møder. Jeg sidder og har helt ondt i maven og er ved at kaste op ved ­tanken om, at de kunne finde på at lukke det hele ned igen. Det slår os ihjel,« ­siger Jette Veber. Inde i tv-stuen ved siden af sidder hendes mand,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind