
Rehabilitering


Professor bytter forskningsarbejdet ud med kommunal hverdag I tre måneder skal professor Thomas Maribo arbejde i hjerteteamet i Aarhus Kommune for at få hverdagen i klinisk praksis under huden. Dette skal åbne for fremtidig forskning i det kommunale sundhedsvæsen.
Flere nordjyder kan nu få hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospitalet Region Nordjylland og PLO-Nordjylland har netop indgået en ny og udvidet lokalaftale om opfølgende hjemmebesøg. Aftalen betyder, at flere borgere nu vil være i målgruppen for at modtage hjemmebesøg efter udskrivelse fra en behandling på et hospital eller i forløb med behov for koordineret opfølgning.

Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data. Flere kommuner leverer data, men der mangler konkrete aftaler for, hvordan data kan flyde til en national database.

Projekt skal give borgere med rygbesvær sammenhængende rehabilitering Borgere med rygbesvær og samtidigt forløb i jobcenter efterlyser mere koordinerede forløb i kommunen. Det forsøger et forskningsprojekt, som UCL laver i samarbejde med Svendborg Kommune, at gøre noget ved, så forvaltninger kan skabe bedre rehabiliteringsforløb til borgere med rygbesvær.

Nyt kursus for borgere med type 2-diabetes er en tværsektoriel succes Samarbejde på tværs af sektorer mellem Steno Diabetes Center Odense og fem syddanske kommuner har udviklet og afprøvet et kursusforløb til patienter med type 2-diabetes. Det har været en succes for borgerne, men også for parterne, der har fået endnu mere blod på tanden.

Borgere med type 2-diabetes er glade for nyt kursus, der hjælper dem med at tackle hverdagen Varde Kommune har været med til at teste et nyt forløb til borgere med type 2-diabetes, og det har givet gode resultater. Borgerne er blevet klogere på sygdommen, og hvordan de takler den i hverdagen, oplever sygeplejerske.

Bred indsats for lungerehabilitering gavnede både patienter og fagpersoner En tværsektoriel faggruppe har udviklet et bud på et KOL-rehabiliteringsforløb, som skulle skabe samarbejde om patienterne fra start til slut og tage udgangspunkt i patienternes behov. Resultater fra pilotprojektet viser nu, at patienterne lærte at mestre egen sygdom, og at forløbet skabte nye samarbejder på tværs af fag og sektorer.
