Ældreminister Thyra Frank (LA), besøgte plejehjemmet Egebo i Middelfart Kommune. Her fik hun et indblik i, hvordan kommunen arbejder med at gøre plejehjemmene mindre institutionelle og mere hjemlige.Foto: Kasper-Emil Tornfeldt, Middelfart Kommune.

Middelfart vil grundlæggende ændre på plejehjemmenes struktur Middelfart Kommune vil sørge for, at plejehjemmene bliver mindre institutionelle og mere hjemlige. Det skal bl.a. ske ved at lægge flere beslutnigner over til de ældre.

Et plejehjem skal føles som et rigtigt hjem, og beboere og medarbejdere skal sættes fri for den institutionelle struktur. Det er en retning, som Middelfart Kommune allerede har taget første skridt til og som skal gælde på alle kommunens plejehjem. Kommunen har nemlig besluttet, at der på plejehjemsområdet skal implementeres filosofien kaldet ’Eden-alternative’. En filosofi, der bygger på en række principper, der skal afinstitutionalisere plejehjem. »Når man skaber institutioner og putter ældre mennesker ind i dem, kan de ældre komme...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.