»Den praktiserende læge skal være gatekeeper for akutte problemer, men mange af vores patienter er slet ikke set af en praktiserende læge inden indlæggelse,« siger cheflæge på Nordsjællands Hospital, Jesper Juul Larsen (højre).

Akutchefer: Kommuner, almen praksis og 1813 medvirker til overbelægning Ifølge ledelsen på Nordsjællands Hospitals Akutafdeling har en potentielt patientskadelig opgaveglidning fundet sted på akutområdet. Her spiller kommuner, praktiserende læger og 1813 ifølge cheflæge Jesper Juul Larsen en rolle i de problemer, der kan true med at vælte læsset på akutafdelingen.

De seneste måneders diskussion om akutafdelingernes udfordringer tog en ny drejning, da cheflæge Jesper Juul Larsen og chefsygeplejerske Thomas Duckert fra akutafdelingen på Nordsjællands Hospital udlagde teksten i Dagens Medicin tidligere i februar. I Dagens Medicins reportage fra Nordsjællands Hospitals Akutafdeling fortalte ledelsesteamet blandt andet, at deres gennemgang af hundredvis af patientjournaler viste tre gennemgående faktorer, som medvirker til overbelægning på akutafdelingen. For at forstå Jesper Juul Larsen og Thomas Duckerts erfaringer og kritik af deres samarbejdspartnere har Dagens Medicin...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind