»Sygehuset vinder noget ved ikke at have folk indlagt, men vinder de noget økonomisk, eller får de bare mindre travlt?,« siger Jonas Strunge.

Mens vi taler om at holde de ældre ude af hospitalerne, har et vestfynsk projekt næsten knækket koden I fællesskab er Sygehus Lillebælt, Middelfart Kommune og en praktiserende læge lykkedes med at nedbringe antallet af 'unødige' indlæggelser blandt kommunens ældre. Lige nu er det kun juraen, der spænder ben for, at erfaringerne kan udbredes til resten af landet.

Gennem sit daglige arbejde som praktiserende læge i Middelfart spottede Jonas Strunge et hul i systemet.  For mange af kommunens ældre patienter endte med at blive indlagt på hospitalet med diagnoser, som egentlig kunne behandles i eget hjem.  Ofte var årsagen det forhold, at den praktiserende læge har mange patienter at se til, men begrænset tid at gøre godt med.   »Jeg havde nogle gange haft udfordringer med at lave en ordentlig bedømmelse, fordi jeg ikke altid havde tid til det,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.