20 pct. færre SOSU-elever bekymrer ikke KL Antallet af indgåede praktikaftaler for nye sosu-hjælpere er for første gang i mange år faldet markant. Udviklingen får dog ikke umiddelbart kommunerne til at frygte for deres rekrutteringsgrundlag.

Fra maj 2015 til maj 2016 er antallet af SOSU-hjælperelever med en uddannelsesaftale faldet med 20 pct. De sidste tre måneder er udviklingen yderligere accelereret, og der er indgået 39 pct. færre praktikaftaler hen over sommeren. Udviklingen får naturligt nok foreningen for ledere på SOSU-uddannelsesinstitutioner, Danske SOSU-skoler, til at råbe vagt i gevær. Sekretariatschef Michael Esmann frygter det efterslæb, der alt andet lige bliver resultatet af den lave søgning til hjælperuddannelsen. »Kommunerne har givet udtryk for, at de har brug for at der...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind