Mangel på SOSU-assistenter truer kommunernes kvalitetsløft Kommunerne vil gerne ansætte flere sosu-assistenter og på den måde løfte det faglige niveau – men politisk uenighed om uddannelsesdimensionering og flaskehalse i praktikordningen kan sætte en stopper for planen.

En stigende efterspørgsel efter SOSU-assistenters arbejdskraft i landets kommuner har skabt et flaskehalsproblem, hvor uddannelsesstederne ikke længere kan følge med efterspørgslen. Det har skabt rekrutteringsproblemer i kommunerne, der har et ønske om at løfte det faglige niveau ved at ansætte flere SOSU-assistenter, der kan varetage mere komplicerede sundhedsfaglige opgaver end SOSU-hjælperne, der i dag udgør den største gruppe af SOSU’er i kommunerne. Det er bl.a. tilfældet i Varde, hvor man i alt har 8-900 sosu-hjælpere og sosu-assistenter ansat. »I 2014 var 70 pct hjælpere og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.