Geriatrien – behandlingen af alderdomsrelaterede sygdomme – er på mange måder et foregangsspeciale, når det kommer til samarbejde og sammenhæng med almen praksis og kommunerne. Det er man groft sagt blevet nødt til at være, for rigtig mange patienter i geriatrien modtager også kommunal hjælp af en eller anden slags. »En god geriatrisk indlæggelse starter med, at man allerede første dag i fællesskab med patienten, de pårørende og kommunen finder ud af, hvad indlæggelsen skal ende med. Langt de fleste af...

Lægeformand: Mere sammenhold på tværs, tak Lægeforeningens formand opfordrer kraftigt til mere kollegialitet på tværs af sektorer.
Skriv en kommentar
Nu skal tværsektorielle videomøder forfines I et treårigt forskningsprojekt skal der bygges videre på de tværsektorielle videomøder, der har vist positive tendenser i forhold til bedre samarbejde mellem kommune, sygehus og egen læge og skabt tryggere forløb for ældre multisyge. Sundhedsklynge vil også videreudvikle de virtuelle møder.
Skriv en kommentar
Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentar
Nationale retningslinjer skal sætte standard for god behandling af ældre De kommende kliniske retningslinjer for behandling af ældre bør adressere akutbehandling og medicinsikkerhed, mener Dansk Selskab for Geriatri.
Skriv en kommentar
Hver anden ældre udskrives uden plan for rehabilitering Kun halvdelen af geriatriske patienter udskrives med en genoptræningsplan til kommunen, og der er store lokale variationer. Det er ikke godt nok og bør laves om, siger formand for styregruppen for den landsdækkende database for geriatri.
Skriv en kommentar
Mangel på SOSU-assistenter truer kommunernes kvalitetsløft Kommunerne vil gerne ansætte flere sosu-assistenter og på den måde løfte det faglige niveau – men politisk uenighed om uddannelsesdimensionering og flaskehalse i praktikordningen kan sætte en stopper for planen.
Skriv en kommentar
Fælles håndslag om fremtidens ældrepleje møder kritik: »Der er rigtig meget snak og knap så meget action« FOA, Ældre Sagen, KL og Social- og Ældreministeriet blev fredag i sidste uge enige om et charter på ældreområdet, som skal udstikke rammerne for fremtidens ældrepleje. Men håndslaget møder kritik hos Konservative, som efterspørger mindre snak om gnidningsløse værdier og mere konkret handling. Både FOA og Socialdemokratiet mener, at kritikken rammer uden for skiven.
Skriv en kommentar
To eksperter: Rekruttering og fastholdelse i ældreplejen bliver kommunalpolitikernes største problem Ældreplejen fylder meget i kommunalvalget, og kommende politikere får en stor opgave i at gøre ældreplejen attraktiv, mener to eksperter. For lige nu er plejekrisen en realitet, og fremtidens flere ældre gør kun problemerne større.
Skriv en kommentar
Topmøde: Ældreområdet kan stå over for store forandringer Der synes at være enighed blandt parterne bag Ældretopmøde 2021 om behovet for at tænke nyt for at løse nogle af de store udfordringer med et stigende antal pasningskrævende ældre og problemer med rekruttering af medarbejdere.
Skriv en kommentar
Ny overenskomst for praktiserende læger er godt nyt for kommunerne Sundhedstjek på botilbud, plejehjemslæger og styrket kommunikation mellem almen praksis og kommuner. Der er flere gode nyheder i ny overenskomst for praktiserende læger, mener to sundhedschefer, som dog savner faste læger på botilbud og fastsat ansvar ved multisyge.
Skriv en kommentar
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboerne undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar