Hver anden ældre udskrives uden plan for rehabilitering Kun halvdelen af geriatriske patienter udskrives med en genoptræningsplan til kommunen, og der er store lokale variationer. Det er ikke godt nok og bør laves om, siger formand for styregruppen for den landsdækkende database for geriatri.

Hver anden ældre borger bliver udskrevet fra sygehuset uden en plan for kommunal rehabilitering. Det viser de seneste tal fra den Landsdækkende Database for Geriatri, der siden 2012 har overvåget hvor mange geriatriske patienter, der forlader sygehuset med en plan for fortsat træning og genoptræning efter udskrivelsen. Trods flere års fokus på området er det dog ikke lykkes at øget antallet af genoptræningsplaner afgørende, fortæller Kirsten Vinding, overlæge på Geriatrisk Afdeling på Kolding Sygehus og formand for den Landsdækkende Database for Geriatri. »I 2014...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.