Sundhedsstyrelsen vil have flere danskere vaccineret mod influenza En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at for få danskere, der er i risiko for at blive syge af influenza lader sig vaccinere. De praktiserende læger har et medansvar for at få de rette patienter vaccineret, mener styrelsen.

Alt for mange danskere, der er i særlig risiko for at blive syge af influenza fravælger vaccination, fordi de mangler viden om vaccinationens virkning og bivirkninger. Det viser en ny undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen står bag. Det drejer sig primært om den gruppe borgere, der enten lider af hjerte-kar-sygdom, har nedsat lungefunktion, astma, nedsat immunforsvar, diabetes, eller er over 65 år, svært overvægtige eller er gravid i 12. uge eller mere. Ifølge enhedschef og overlæge i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm dokumenterer undersøgelsen,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind