SST vil forbedre indsatsen omkring underernæring hos patienter og ældre borgere Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en ny vejledning, hvori de beskriver, hvordan kommuner, sygehus og almen praksis sammen kan styrke indsatsen for borgere og patienter, der har gavn af en ernæringsindsats.

Ernæring er et vigtig sted at sætte ind for at sikre livskvaliteten for patienter og ældre borgere. Underernæring hos syge og ældre borgere har nemlig mange negative konsekvenser i form af bl.a. hyppige infektioner, tab af muskelmasse og nedsat immunforsvar. Derfor har Sundhedsstyrelsen netop udgivet deres nye vejledning: ´Underernæring: Opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko´, hvis formål er at forebygge underernæring i Danmark.  Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.  Forebyggelsen skal blandt andet ske ved at...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.