DF vil lade ikke-autoriserede sundhedspersoner måle blodsukker Dansk Folkeparti vil gøre det muligt for andre end læger og lægers medhjælp at foretage priktest i forbindelse med måling af blodsukker.

Autorisationsloven er en barriere i forhold til at opdage nye tilfælde af for eksempel diabetes. Det mener formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), som derfor ønsker loven ændret. Sammen med en række medlemmer af Dansk Folkeparti foreslår hun, at loven skal ændres, så det ikke kun er læger og lægers medhjælpere, der må foretage priktest, der er nødvendig for at at kunne måle blodsukkeret, som indikerer, om der er tegn på diabetes. »Ministeren har afvist at lave loven om, fordi...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind