Foto: Carsten Lorenzen

Sundhedsplejersker vinder pris for at opspore astma hos børn En tidlig opsporing for astmatisk bronkitis i Randers Kommune skal sikre, at børn med diagnosen får det bedre. Sundhedsplejerske bag indsats guider forældre til at sikre den rette behandling af børnene, og for initiativet har hun lige modtaget en pris.

Selvom astmatiske symptomer eller astma er årsag til omkring 5.000 indlæggelser om året, er der ikke et stort fokus på eller viden om sygdommen, når man sammenligner med andre børnesygdomme som skoldkopper eller RS-virus. Og det på trods af, at 20 pct. af børn i alderen 0-6 år og 10 pct. af alle skolebørn har astma, som tal fra Sundhedsstyrelsen viser.  Den problematik adresserede sundhedsplejerske Tanja Koch i Randers Kommune for nyligt i en takketale. Anledningen var, at hun sammen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind