Projekt Caregiver Care
Mette Kjærgaard Nielsen (tv.) Anna Mygind (th.) står bag Caregiver Care-projektet i Aarhus.Foto: Lars Kruse, AU

Sygeplejersker i almen praksis kan hjælpe pårørende til alvorligt syge Et projekt i almen praksis i Region Midtjylland tyder på stor opbakning til hjælp til pårørende i forbindelse med alvorlig sygdom hos nærtstående.

Pårørende til alvorligt syge kan være så svært belastede, at de er i risiko for selv at udvikle sygdom. Derfor undersøger Forskningsenheden for Almen Praksis i Aarhus en intervention i almen praksis, der kan identificere de pårørendes behov og iværksætte målrettet støtte enten i almen praksis eller hos samarbejdspartnere som kommunen. Det er vigtigt at gribe den pårørende, inden hun eller han brænder sammen eller bliver alvorligt syg på grund af belastningen ved at være nærtstående til en person, som...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.