Genre
Hvis en akut syg ældre kan blive indlagt i eget hjem frem for på hospitalet, skal de have muligheden for det. Det er omdrejningspunktet i et tværsektorielt projekt i Midtjylland.

Tværsektorielt projekt tester indlæggelser i hjemmet Et tværsektorielt samarbejde i Midtjylland undersøger indlæggelse af akut syge ældre i hjemmet, hvor kommunale sygeplejersker behandler og sparrer med sygehuslæger, der er behandlingsansvarlige. Håbet er, at løsningen er til gavn for de ældre og er billigere for sundhedsvæsenet.

Hvad er det mest optimale behandlingsforløb for ældre syge patienter, når de behandles i eget hjem? Det er et forskningsprojekt ved at undersøge, hvor de tre kommuner Silkeborg, Skive og Viborg sammen med Hospitalsenhed Midt, almen praksis og præhospitalet tester indlæggelse af ældre akut syge i hjemmet i stedet for på en hospitalsstue. Målet er at bevæge sig væk fra et silobaseret sundhedsvæsen og hen mod et samarbejde, til gavn for de ældre og samfundsøkonomien. Projektet har nu gennemført første...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.