Skal kommunale sygeplejersker have lov til selv at give borgere panodiler eller ej?
»Kommunale sygeplejersker ringer så mange gange til læger om ting, de ikke behøver at ringe om, fordi sygeplejerskerne allerede kender svaret på spørgsmålet. Det er spild af tid, og det er synd for borgerne, at de ikke kan få den rette hjælp, fordi der først er en læge, der skal sige god for, at vi f.eks. lægger et kateter, så blæren bliver tømt,« siger Inge Jekes, formand for Selskab for kommunale sygeplejersker.

Skal kommunale sygeplejersker have lov til selv at give borgere panodiler eller ej? Det er mangel på sund fornuft, at en kommunal sygeplejerske ikke må give to panodiler til en borger, mener statsministeren. Både formand for kommunale sygeplejersker og Lægeforeningen hilser ændringer, som kan udnytte ressourcerne bedre, velkomne.

»I dag må en sygeplejerske ansat i en kommune ikke give en ældre mand to panodiler, hvis han har ondt i hovedet. Det er et eksempel på mangel på sund fornuft. Tid, der bruges forkert. Og styring i stedet for ledelse.« Jeg ønsker, at man kigger på, hvor det vil være gavnligt og patientsikkert, at sygeplejersken kan få ansvaret for opgave Inge Jekes, formand, Selskab for kommunale sygeplejersker Sådan lød det fra Folketingets talerstol, da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind