Inge Jekes, formand for de kommunale sygeplejersker, håber, at Finanslovens 125 mio. kr. årligt til værdig ældrepleje skal gå til kompetenceudvikling af ledere og medarbejdere.

Finanslov giver penge til værdig ældrepleje, mens coronapakke ikke skænker kommuner ekstra midler Sygehusvæsenet får 1 mia. kr. til at klare sig igennem en hård vintersæson. Formand for kommunale sygeplejersker ærgrer sig over, at kommuner ikke er del af vintercoronapakke. Der er penge til det kommunale sundhedsvæsen i Finansloven, men andelen af midlerne får blandet modtagelse.

Der er penge på vej til det kommunale sundhedsvæsen fra Finansloven for 2022, hvor der er sat midler af til værdig ældrepleje og tandplejeområdet. Regeringen har også fundet penge til en coronavinterpakke på 1 mia. kr. til det trængte sygehusvæsen. Inge Jekes, formand for Det Faglige Selskab for Sygeplejersker i Kommunerne undrer sig dog over, at kommunerne ikke er en del af vinterpakken. »Det er godt, at regionerne har fået penge, og de er meget tiltrængte. Men det er ikke...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.