GENÅBNING: Høje-Taastrup oversætter retningslinjer om tandpleje til praksis, siger Ulla Callesen centerchef i Sundhed- og Omsorgscentret. I Brønderslev er de ved at åbne for rengøring og aflastning uden for plejehjem, forklarer Henrik Aarup-Kristensen, direktør for Sundhed & Velfærd.

Sådan gør kommuner klar til at genåbne sundhedsvæsenet Kommuner skal opskalere sundhedsopgaverne. Høje-Taastrup er ved at oversætte retningslinjer om tandpleje til praksis, mens Brønderslev åbner for rengøring og aflastning uden for plejehjem.

Sundhedsvæsenet skal igen øge aktiviteterne. Det blev regeringen, KL, Danske Regioner og PLO enige om i sidste uge. Kommunerne mangler stadig konkrete retningslinjer for visse områder, inden de kan åbne igen, men de er allerede i gang på andre områder. Der er en fast arbejdsgang i opskaleringen af opgaver i Høje-Taastrup Kommune. Kommunen sidder nøje og læser Sundhedsstyrelsens vejledninger, hvorefter de bliver oversat, så medarbejderne har helt styr på deres arbejdsopgaver, og hvilke forbehold de skal tage. Det forklarer Ulla...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.