Finanslovsaftalen er påvirket af alle de ekstra coronapenge, som regeringen har tilført sundhedsvæsenet, derfor er der ikke mange nye penge til hverken sundheds- eller ældreområdet, siger sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen.

Sundhedsøkonom: Det kræver mere end finanslovsmidler at forbedre ældreplejen I den nye finanslov er der afsat ca. 500 mio. kr. til ældreplejen om året i de næste 4 år, men det er ikke noget at falde i svime over, mener Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi. Han tvivler på, at finanslovens mål om 1.000 ekstra medarbejdere i ældreplejen lykkes.

Flere hænder og højere faglighed i ældreplejen. Sådan lyder en delaftale i den nye aftale om Finansloven 2021. Regeringen har indgået en finanslovsaftale med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet, hvor der er afsat ca. 1,9 mia. kr. til at løfte ældreplejen i perioden 2021-2024. Pengene skal bl.a. sikre mere tid til pleje, omsorg og nærvær i mødet med den enkelte borger, og derudover skal kvaliteten højnes ved at sætte fokus på fagligheden. Ældreplejen har været et enormt diskuteret...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.