Flere ældre betyder flere udgifter for kommunerne. Projektchef Camilla T. Dalsgaard fra VIVE er af forfatterne på en rapport, der giver seks bud på, hvordan kommuner bedre kan udvikle deres økonomiske styring af hjemmeplejen og rehabiliteringsindsatsen.

VIVE: Sådan kan kommuner bedre styre økonomien i hjemmeplejen Med et stigende antal ældre danskere vil der formentligt komme et større økonomisk pres på ældreområdet. Derfor bør kommunerne reflektere over, om de udnytter ressourcerne mest hensigtsmæssigt, eller om den økonomiske styring skal ændres, siger projektchef i VIVE.

14 mia. kr. Så mange penge brugte kommunerne i 2017 på hjemmepleje og rehabiliteringsforløb. Det svarer til lidt under en tredjedel af det beløb, kommunerne brugte på hele ældreområdet det år. VIVE har i en ny rapport afdækket og analyseret praksis for økonomistyring på de to områder i syv udvalgte kommuner. »Antallet af ældre borgere kommer til at vokse i mange år fremover, og det samme vil sandsynligvis gælde for efterspørgslen på pleje og hjælp, hvilket formentlig vil medføre et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind