Praksislægers motivation er påvirket af ejerforhold Praktiserende læger, der ejer egen praksis, er mere optaget af deres patienter end læger, der er ansatte. Det viser et nyt speciale fra Aarhus Universitet.

Motivationen for en praktiserende læge er forskellig, alt efter om vedkommende er ansat i en praksis/klinik eller ejer sin egen. Det viser et speciale: ‘Ejer eller ansat? Forskelle i prosocial motivation og opfattelse af styringstiltag på tværs af ejerskabsskel blandt alment praktiserende læger’, som Martin Hellfritzsch som studerende på statskundskab på Aarhus Universitet har skrevet. »Der er forsket rigtig meget i, hvordan motivation påvirker adfærden blandt praktiserende læger. Det bygger jeg videre på, ved at se på, hvad der påvirker motivationen,«...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.