Forskere skal finde løsninger på stort frafald på SOSU-uddannelser Fremtidens ældrepleje mangler arbejdskraft. Trods kommuners understøttende initiativer blandt immigranter til sosu-uddannelser er der fortsat frafald på 50 pct. To forskere fra Aarhus Universitet skal undersøge, hvor det går galt, og hvad løsningerne kan være.

Kommunerne arbejder på højtryk for at imødekomme det enorme rekrutteringsbehov, der er blandt SOSU-personalet. Alligevel mangler 73 pct. af landets kommuner SOSU’er, og færre og færre etnisk danske unge søger ind på SOSU-uddannelserne. Det har fået kommunerne til at rekruttere blandt immigranter med målrettede uddannelsestilbud. Det skal et forskerteam fra Aarhus Universitet kigge nærmere på i projektet ‘Fra migrant til SOSU-aspirant’. Frafald på 50 pct. For trods kommunernes understøttende initiativer blandt immigranter oplever uddannelserne alligevel et frafald på omkring 50...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind