Over 30 MF’er har også kommunal rolle Det vrimler med repræsentanter for det kommunale styre i det nye folketing; over 30 medlemmer har således også et kommunalt hverv. Man kunne tænke sig, at det gav kommunerne en stærkere stemme på borgen, men en ekspert er skeptisk.

23 nyvalgte folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti har et kommunalt hverv ved siden af den nye tjans som MF’er. Det er langt flere end i nogle andre partier, og DF står nu for mere end to tredjedele af det samlede antal dobbeltmandater i Folketinget. Ifølge Roger Buch, forskningschef på Danmarks Medie – og Journalisthøjskole og ekspert i kommunale forhold, skyldes det, at DF har valgt at genbruge et stort antal kandidater fra kommunalvalget i 2013. »DF havde deres bedste kommunalvalg hidtil...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.