»Tryksår er en alvorlig forekommende komplikation, og der skal vi blive bedre til at sætte ind med en tidlig forebyggelsesindsats, hvor vi skal højne kvaliteten for den enkelte borger, siger klinisk sygeplejespecialist Birgitte B. Skovgaard har skrevet ny retningslinje for forebyggelse af tryksår.

Ny retningslinje skal sikre bedre forebyggelse af tryksår En ny retningslinje med tværfagligt fokus skal forbedre praksis i at forebygge tryksår. Ledelsen og specialisterne skal på banen, hvis det skal lykkes, siger klinisk sygeplejespecialist Birgitte B. Skovgaard, der har skrevet den nye retningslinje.

At forebygge tryksår er et komplekst arbejde. En ny national klinisk retningslinje skal klæde sundhedsprofessionelle i alle sektorer på til at forebygge tryksår. Birgitte B. Skovgaard, klinisk sygeplejespecialist fra Regionshospitalet Silkeborg, har været hovedansvarlig for den nye retningslinje, som er den første af sin slags i dansk kontekst. »Tryksår er en alvorlig forekommende komplikation, og der skal vi blive bedre til at sætte ind med en tidlig forebyggelsesindsats, hvor vi skal højne kvaliteten for den enkelte borger. Både i kommuner...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.