Klinisk sygeplejespecialist Birgitte B. Skovgaard har i forbindelse med arbejdet med retningslinjen for tryksår fået lavet en tegning, der viser, hvordan care bundles skal spænde et sikkerhedsnet af evidensbaserede indsatser under borgerne.

Pakkeløsninger skal reducere tryksår ‘Care bundles’ er afgørende i ny retningslinje for forebyggelse af tryksår. Meningen er at samle evidensbaserede indsatser i en pakke, som sundhedsfaglige kan bruge i mødet med med borgere, der er i risiko for at udvikle tryksår.

En samling af indsatser, der alle enkeltvis har vist sig at have en effekt i forebyggelse af tryksår. Det er den primære betydning af det engelske begreb ‘care bundles’, som er en afgørende del af den nye nationale kliniske retningslinje for forebyggelse af tryksår. Birgitte B. Skovgaard er klinisk sygeplejespecialist fra Regionshospitalet Silkeborg og har været hovedansvarlig for at skrive retningslinjen, der er den første af sin art i dansk kontekst. Hun ser care bundles som det helt rette tiltag...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.