Fysioterapeuter, sygeplejersker, ergoterapeuter, læger og andre praktikere vil fra næste år kunne søge om optagelse på en ny master i neurorehabilitering ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Masteren, der har plads til 25 studerende, skal bygge bro mellem viden og praksis og give konkrete praktiske redskaber og strategier, som de studerende kan tage med tilbage til arbejdsmarkedet, oplyser universitetet. »Vores formål er at give en basal forståelse af neuroplasticitet, neurorehabilitering og neurovidenskab og føre det over i en klinisk...

Analyse fra Lungeforeningen: Seks procent af danskerne dør af KOL En ny analyse fra Lungeforeningen viser, at seks pct. af alle danskere dør af KOL, og at indlæggelser i forbindelse med KOL-forværringer ofte er fatale. Vi er nødt til at gøre noget på både kort og lang sigt, siger Lungeforeningens formand og overlæge.
Skriv en kommentar
15 kommuner skal teste digital terapi til mødre med fødselsdepression Det kommende år skal 15 kommuner teste et onlinetilbud til kvinder, der får en fødselsdepression, udviklet af forskere fra blandt andet Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark.
Skriv en kommentar
Jævnlig supervision fremmer fagligheden og forebygger omsorgstræthed Flere komplekse borgerforløb og stigende krav fra pårørende slider på mange ansatte i ældre- og hjemmeplejen. I Høje-Taastrup Kommune får ledere og medarbejdere ved Sundheds- og Omsorgscentret tilbudt supervision for at fremme den faglige refleksion og mindske følelsesmæssig træthed.
Skriv en kommentar
Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge Borgere med en lav indkomst kan søge om kommunal hjælp til tandpleje, men ansøgningsprocessen er alt for bureaukratisk for målgruppen, siger forskere og tandlæger. Dårlige tænder er med til at holde folk ude af arbejdsmarkedet.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen foreslår specialiseringsforløb i demens og psykiatri for SOSU-assistenter Sundhedsstyrelsen kigger med sundhedsministeriet på at oprette to specialiseringsforløb for social- og sundhedsassistenter inden for demens og psykiatri.
Skriv en kommentarHolbæk opkvalificerer ledige til SOSU-området Projekt ’SOSU Klar’ skal sikre flere hænder på plejehjem og bosteder i Holbæk Kommune. 16 ledige borgere er netop færdige med forløbet, og næste hold er gået i gang.
Skriv en kommentar
Dansk topforsker: Sovepiller ødelægger søvnen og hukommelsen Det er en rigtig dårlig idé at give ældre personer sovemedicin, da det kan gå ud over deres hukommelse og måske også bidrage til udvikling af demens, viser dansk forskning. Der er behov for udvikling af helt nye typer af sovemedicin, der ikke piller ved funktionen af noradrenalin i løbet af natten, siger læge og hjerneforsker.
Skriv en kommentar
Kommuner opruster med APN-sygeplejersker Esbjerg Kommune har ansat to APN-sygeplejersker, der skal hæve kvaliteten for multisyge borgere og generelt i sygeplejen. Aarhus har været så glade for sit team med APN-sygeplejersker, at kommunen ønsker at få flere.
Skriv en kommentar
Helsingør vil professionalisere planlægningen af hjemmeplejen Planlægningen af ruteplaner i hjemmeplejen i Helsingør Kommune skal være mere stringent. Kommunen er derfor i gang med et forsøg, hvor planlægningen ensartes og i højere grad baseres på data. Målet er bedre arbejdsmiljø og økonomi.
Skriv en kommentar
APN-sygeplejersker skal hæve kvaliteten for de mest sårbare borgere i Aalborg Fire APN-sygeplejersker i Aalborg Kommune laver helhedsvurderinger og koordinerer forløb i samarbejde med almen praksis for at give mere kvalitetsfuld pleje til de allermest komplekse borgere.
Skriv en kommentar
Ét spørgsmål om booster-vacciner plager forskere og embedsværk: »Vi kender ikke tærsklen for immunitet« Camilla Foged, professor i vaccinedesign på Københavns Universitet, fortæller, at manglende viden om immunitet gør det er svært at lægge en meningsfuld vaccineplan for danskernes tredje COVID-19-vaccinestik.
Skriv en kommentar