Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge
Foto: Lars Rasborg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge Borgere med en lav indkomst kan søge om kommunal hjælp til tandpleje, men ansøgningsprocessen er alt for bureaukratisk for målgruppen, siger forskere og tandlæger. Dårlige tænder er med til at holde folk ude af arbejdsmarkedet.

Borgere udenfor arbejdsmarkedet har i over 20 år haft mulighed for at få økonomisk støtte til behandlinger hos tandlægen som et forsøg på at bekæmpe ulighed i sundhed. Men forskning peger på, at ordningen ikke fungerer som tilsigtet. I Danmark er det skamfuldt at have dårlige tænder, og der er i høj grad tale om stigmatisering Esben Boeskov Øzhayat, lektor, Oral Sundhed Samfund og Teknologi, KU Bag et af forskningsprojekterne står Marie Skov Kristensen, som skriver ph.d. ved Københavns Universitet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind