Foto: Mads Nissen/Politiken/Ritzau Scanpix

Dansk topforsker: Sovepiller ødelægger søvnen og hukommelsen Det er en rigtig dårlig idé at give ældre personer sovemedicin, da det kan gå ud over deres hukommelse og måske også bidrage til udvikling af demens, viser dansk forskning. Der er behov for udvikling af helt nye typer af sovemedicin, der ikke piller ved funktionen af noradrenalin i løbet af natten, siger læge og hjerneforsker.

Sovepiller gør måske mere skade end gavn, hvis formålet er at få en god nats søvn. Det er i hvert fald implikationerne af et nyt forskningsarbejde, som har kortlagt funktionen af noradrenalin i hjernen, når vi sover. Forskere har længe kendt til effekten af noradrenalin på det makroskopiske niveau af vores søvn-arkitektur, men det nye forskningsarbejde viser, at hormonet også spiller en toneangivende rolle på det mikroskopiske niveau. Forskningen er offentliggjort i Nature Neuroscience viser, at niveauerne af noradrenalin svinger...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind