Frustrerede diabetikere er strandet mellem region og kommune Kommune og region peger på hinandens pengekasser, når borgere med diabetes ansøger om en ny type blodsukkermåler, og det betyder afslag for mange borgerne. Et pragteksempel på sundhedsvæsenets kassetænkning, mener Diabetesforeningen.

På blot fire måneder er Diabetesforeningen blevet oversvømmet med godt 300 henvendelser fra frustrerede medlemmer, der har fået afslag fra deres kommune om en ny type blodsukkermåler kaldet Freestyle Libre, der kan måler glukoseværdi via en sensor i huden – uden nåle eller stik. Måleren registrer blodsukkerværdier hvert minut, og derfor får borgerne en kontinuerlig kurve over udviklingen – om natten og mellem de sædvanlige målinger – og det er muligt for andre at aflæse blodsukkerværdier – eks. en bekymret partner, der kan måle på en ægtefælle...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.