Er kommunale akutfunktioner en del af sundhedsvæsenet? Inden kommunernes akutfunktioner bliver en mere integreret del af sundhedsvæsenets tilbud til især ældre, syge borgere, bør politikerne gøre sig klart, om tilbuddene skal reguleres helt eller kun delvist efter sundhedsloven. Det mener en tidligere sundhedschef.

Er kommunale akutfunktioner en del af sundhedsvæsenet? Det er for Inge Kristensen, konsulent i Muusmann og tidligere sundhedschef i Ballerup, et helt centralt spørgsmål. I dag kan man nemlig godt blive i tvivl, mener hun, for alt efter hvilken kommune, man bor i, er det forskelligt, om akutfunktionerne koster borgerne penge eller er gratis. »I Sundhedsloven er det knæsat, at der er ”fri og lige adgang” til sundhedsvæsenet. Men når det kan koste penge at få medicin af kommunens akutteam...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.